View Single Post
Old 16th March 2008, 03:07 AM   #1
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Default f162-norge feedback- english translation required please!

Lørdag, Vind 15-30knop,Drake r19 standardfinne,162 Neil Pryde RS Racing 10.7.

Fotstropper bak/bak, mastefot 2 cm bak midten, og den tror jeg skal lenger bak.

Det er første tur med nytt brett,og jeg vet fra tidligere test/innseiling at opplevelsene fra brettet og egenskapene kommer litt etter hvert i takt med antall timer seiling.

Det første jeg så langt merker i forhold til 161 er at på slør og rom slør så er 162 om ikke raskere så mer kontrollerbar og det er ikke like mye bruk for kyllingstroppen, selv i mye vind. Brettet glir lettere over bølgene.

Kryss; stod på med standardfinna og det gikk høyt, finna leverer god kryssvinkel og virker rask. På slør og rom slør er den også rask, men i sterkere vinder fra 20 knop henger den litt igjen i vannet, og det går utover farten.

Jeg ville valgt å bruke finna opp til ca 15-16 knop. Den går godt i mer vind også, men da har de fleste noe vassere i finnebaggen.
Brettets tupp ligger høyt trodde jeg sist jeg seilte, da var det flatt vann, nå ser jeg at den er litt lavere og sneier bølgetopene, men den går nesten aldri ned i bølgen, den glir over. Jeg skal i dag trinne litt mer og se om jeg får brettuppen litt høyere samt se om jeg får trimmet hele setupet slik at det blir lettere å seile på lekant på kryss og slør. Det virker som at det skal seiles litt mindre på kant enn 161 og det merker jeg spesielt på lens. Noe uvant fra 161 som jeg seilte på kant på kryss og lens, mens 162 ser ut til å skulle seiles litt flatere.
Kommer tilbake med rapport i kveld, da det nå blåser 18-25 knop og jeg skal ut og seile.

Som sagt er det tidlig i trimfasen med kun tre timer på brettet så jeg vil tro mye vil endre seg etterhvert.
Jeg hadde også med meg tre juniorer i går, to jenter og en gutt, alle på FW.

De er tøffe.Fikk seilt i går,vindhastighet 25-35 knop, 3 plussgrader, seil Neil Pryde RS Racing 10.7, finne Deboichet R18 70 M +8.
Ut på vannet , svupp, vindspeed ble nå 6-12 knop og kastete.

Fikk bekreftet at for meg var R18-finna litt for stiv. Brettet ville ikke opp på kant på kryss/slør. Selv om finna ikke løftet godt (for lite vind) lå brettet høyt i vannet, tross mine nå svært kostbare 97 kg i nettoen+ drakt osv. som gir totalvekt på nærmere tre tonn.

Fikk ikke noe annet inntrykk av SB 162 enn at det lå høyt i vannet og forøvrig at brettet var stabilt, kansje mer enn 161. Det er en tydelig V-konkav i brettet og det er jo også med på å gi stabilitet. Merket ikke noe stor forskjell fra 161 på brettspeed enda.

Skal ut i dag om vinden kommer,og får forhåpentligvis noe bedre vind. Det var vindreininger i går på 20 grader og veldig kastete og 90% vindstille, så det ble kun seiling i kastene.

Det er meldt 20knop i dag og skal teste finner Dave Kashy 70XS, Deboichet R13M, Drake 19

så skribler jeg inn her i kveld om d blir noe seiling.Nå har jeg endelig fått mine to Starboard F162.

Legger ut bilder og en testrapport etter å ha seilt litt på brettet.

Den nye finnen som følger med, en Drake R19 S (Deboichet-kopi) ser virkelig bra ut.

Et skikkelig finish-løft fra 161-finnen. Den ser ut som en firetusenkroners finne.


please,can someone english tranlate??
  Reply With Quote