Go Back   Starboard Forums > Free Forum

 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 31st January 2011, 04:40 PM   #1
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Default What am I doing wrong ?

Yesterday I was out windsurfing. The wind increased all the time ( 3 hours), so I was overpowered most of the time. I shifted sail and board several times, but was always on too big equipment.
I ended up with 5.3 on a 104 l board (new wide/short board) in 30-35 kts wind.

Being overpowered, I had a problem getting going even though there was a lot of wind. The board was "pointing" too much upwind, and it was a problem to let the board go a little downwind so I could get planning. The same problem when I finally got planning. The board would go upwind all the time, so I had to work hard to keep the board going a little downwind. That meant I was on the egde all the time, leaning a little forward, close to a catapult !
The 5.3 sail was powered up, and got "backwinded" somtimes, so I had to push with my aft hand.

So what was I doing wrong ?

Was it all because off being on too big equipment ?
  Reply With Quote
 

Bookmarks

Tags
None

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Wrong fins delivered for Quad IQ 87? Phil66 Ask Our Team 4 30th September 2010 03:36 AM
Formula HWR footstraps (Text wrong way?) GBR432 Ask Our Team 2 19th August 2010 12:08 AM
Wrong harness technique? *MC* Windsurfing School 4 23rd July 2010 06:31 PM
What's wrong with IS 133 or it's just me? Lasher Windsurfing School 8 13th December 2009 09:28 PM
Wrong measurements on Futura 2009 Unregistered Free Forum 3 27th August 2009 04:40 PM


All times are GMT +7. The time now is 10:28 PM.