Go Back   Starboard Forums > Ask Our Team

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 14th May 2009, 03:00 PM   #1
Selly154
New Member
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 9
Smile Fotstrap screws too tight.

I have just bought a Flare 106 Carbon board.
The footstrap screws seem very very tight and will not go all the way down. I am concerned that over tightening the screws might damage the inserts and I might not be able to get them out. They are bigger than last years screws which seem to be perfect.

Has anyone had these problems?

Should I try to get smaller ones or is it ok to use these.

Also I realy like the screw for the fin I would like to get some more for my older starboard Kombat. Any ideas where I might get them?
Selly154 is offline   Reply With Quote
Old 14th May 2009, 08:05 PM   #2
Ola_H
TEAM
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 1,191
Default

Regarding the footstraps, is it all of them or only for exemple the rear one? And do you use the K9 anti twist washer. Without the washer the screws might be too long. Try measuring the plug holes with a slide calliper how deep they are. Also measure the width and length of the screws so I can check you have the right ones.

Try your importer for the fin screws.
Ola_H is offline   Reply With Quote
Old 15th May 2009, 12:47 AM   #3
nonopr
Member
 
Join Date: Aug 2008
Location: San Juan, Puerto Rico
Posts: 573
Default

you can use a little bit of soap in the srew thread.
nonopr is offline   Reply With Quote
Old 15th May 2009, 01:31 PM   #4
Roger
Dream Team - School Guru
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 2,106
Default

nonopr has it right.
So does Ola.
If you are using the entire "stack up" (i.e. footstrap webbing/K9 lock plate/toothed oval washer) then rubbing the "new" (32 mm vs 28 mm long) screws on a bar of bath soap, prior to screwing them in will work nicely.
If you are not using the supplied Starboard footstraps and K9 lock plates, then the older 28 mm long FS screws would be the way to go.
Roger
Roger is online now   Reply With Quote
Old 15th May 2009, 02:47 PM   #5
Selly154
New Member
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 9
Default

Hi Thanks for the advice, a bit of WD 40 and all sorted

Thanks.

My main concern was that they were the wrong screws, ie different to last years.
Selly154 is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +7. The time now is 12:46 AM.